ТРАДИЦИОННО СИЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА  ПМГ „К. ВЕЛИЧКОВ“ ПАЗАРДЖИК НА НАЦИОНАЛНИЯ КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА УЧЕБНАТА 2017/2018 Г.

 

От 11 до 13 май 2018 година в град Търговище се проведе XVI Национална олимпиада по Информационни технологии.

До националния кръг на Олимпиадата бяха допуснати 168 ученици, разпределени в две възрастови групи – 5-8 клас (категории „Мултимедия“ и „Уеб сайт“) и 9-12 клас (категории „Интернет приложения“, „Приложни програми“ и „Мултимедийни приложения“).

Три проекта в категория „Уеб сайт" (възрастова група 5-8 клас) и един в категория „Интернет приложения“ (възрастова група 9-12 клас) бяха на възпитаници на Математическата гимназия. Заслужено признание на високо ниво за труда и уменията си получиха Ангел Стойнов и Станислав Апостолов от 8. клас, Виктор Вукев и Николай Стоянов от 6. клас, Адем Црънчалиев и Росица Деянова от 11. клас с ръководител Валентина Малинова и Атанас Бунчев от 8. клас и Теодора Бунчева от 5. клас с ръководител инж. Лидия Сиракова.

Специални адмирации за Ангел Стойнов и Станислав Апостолов и ръководителят им Валентина Малинова за спечеленото ТРЕТО място в категория „Уеб сайт“. През миналата година третото място на Олимпиадата бе спечелено от друг възпитаник на г-жа Малинова – Стилиан Величков.

Поздрави за чудесното си представяне заслужават и останалите наши участници:

·            Виктор Вукев и Николай Стоянов (р-л Валентина Малинова) - VII място в категория "Уеб сайт";

·            Адем Црънчалиев и Росица Деянова (р-л Валентина Малинова) – XI място в категория „Интернет програмиране“;

·            Атанас и Теодора Бунчеви (р-л инж. Лидия Сиракова) - XVI място в категория "Уеб сайт".

В общото класиране, което включва и резултатите от теста, и представяне и защита на проект възпитаниците на ПМГ „К. Величков“ получиха съответно:

·            Атанас Бунчев – отличен 5.75

·            Виктор Вукев – отличен 5.75

·            Ангел Стойнов – отличен 5.50

·            Станислав Апостолов – отличен 5.50

·            Николай Стоянов – отличен 5.50

·            Адем Црънчалиев – много добър 5.25

·            Росица Деянова – много добър 5.25

·            Теодора Бунчева – много добър 4,75

 Атанас Бунчев е с най-висок резултат на теста от 68 участници в категория 5-8 клас с 83точки. Това го класира на 9 място в индивидуалното класиране.

„Изключително съм горда с успеха на нашите ученици. От сърце им желая да бъдат преди всичко здрави, да продължават да мечтаят и да преследват мечтите си! Да запазят искрените и чисти емоции в себе си! И накрая искам да им припомня една мисъл на  Хенри Дейвид Торо:

„Ако сте построили замъци във въздуха, работата ви не е била напразна — там им е мястото. Остава под тях да положите основите.“ 

 

старши учител по информатика и ИТ

 ПМГ „К. Величков“ град Пазарджик